بازیابی اطلاعات هارد دوربین مداربسته | ریکاوری هارد DVR

ریکاوری هارد دوربین مداربسته DVR و NVR نیاز به تجهیزات مخصوص به خود دارد ، علت آن استفاده از الگوریتم های کدگذاری متنوع میباشد.

ریکاوری هارد دی وی آر در دو صورت انجام میپذیرد ، حالت اول زمانی است که اطلاعات روی هارد موجود است و خود هارد دیسک دچار مشکل شده است و حالت دوم زمانی است که با توجه به سلامت هارد دسترسی به اطلاعات امکان پذیر نمیباشد به خاطر مواردی همچون فرمت هارد ، اتصال به کامپیوتر ، تمام شدن دوره ضبط و …

ریکاوری هارد DVR با مشکل سخت افزاری ؛

هارد دوربین مداربسته به دلایل مختلفی دچار مشکل میشود که نیازمند بازیابی اطلاعات هستند که از مهم ترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ریکاوری هارد دوربین مداربسته ضربه خورده: دستگاه DVR و یا هارد داخلی دستگاه به علل مختلف ممکن است دچار ضربه شود، مواردی همچون سقوط به خاطر نصب در ارتفاع ، ضربه خوردن هنگام نصب در دی وی آر ، ضربه عمدی به قصد خرابکاری ( مثلا سارق قصد از بین بردن اطلاعات را داشته باشد) و نهایتا ضربه های کوچک مداوم به خاطر اسمبل نادرست در DVR که متاسفانه به دفعات این موضوع دیده شده در هنگام اسمبل دستگاه صرفا یک یا دو پیچ از مجموع چهار پیچ هارد بسته شده و یا به شکل صحیح و با پیچ استاندارد بسته نشده است که کلیه موارد به خاطر لرزش مداوم هارد در حین کارکرد دستگاه باعث میشود ضربات کوچک دائما به هارد دیسک وارد شود.                               برای ریکاوری هارد ضربه خورده دوربین مدار بسته میبایست همچون هارد دیسک کامپیوتر پروسه جراحی هارد (HDD Surgery) را طی کرد. همان عملیاتی که در طی آن قطعات معیوب هارد خراب ، همچون هد هارد و … را از هارد مشابه خود تعویض میشود. این پروسه مستلزم در اختیار داشتن ابزار های حرفه ای همچون محیط ایزوله و یا اصطلاحا همان محیط خلا (کلین روم) و ابزار تخصصی تعویض هد هارد و پلاتر و … میباشد. به علاوه در داشتن تخصص و تجربه در زمینه جراحی هارد دیسک بسیار مهم میباشد. هدف از انجام جراحی هارد بازیابی اطلاعات میباشد و صرفا خروجی اطلاعات میباشد و طی این پروسه خود هارد دیسک قابلیت استفاده مجدد را ندارد.
  2. بازیابی اطلاعات هارد سوخته دوربین مداربسته ؛ اگر هارد DVR به خاطر نوسان دچار مشکل شود و اطلاعات دارای اهمیت باشد ، میبایست ریکاوری شود. متاسفانه به خاطر پایین بودن کیفیت دستگاه دی وی آر و عدم تامین صحیح جریان الکتریکی لازم این چنین موارد بسیار دیده میشود. بعلاوه موضوع منبع تغذیه و یا همان آداپتور برق استاندارد بسیار اهمیت دارد. بسیار از متخصصین فعال در صنف دوربین مداربسته به آداپتور دستگاه صرفا اکتفا نمیکنند و اقدام به نصب یک منبع تغذیه سوئیچینگ استاندارد به صورت جداگانه میکنند ، در این حالت میزان آمپر مصرفی مجموع محاسبه میگردد و مطابق با آن از یک پاور سوئیچینگ استاندارد استفاده میشود. به طور مثال میزان مصرف دستگاه DVR بعلاوه هارد دیسک و مجموع شدت جریان لازم به تعداد دوربین ها محاسبه میشود. البته نباید صرفا به کمیت ترانس و عدد آمپر آن توجه داشت ، بلکه موضوع کیفیت منبع تغذیه بسیار مهم میباشد تا جایی که خود آن ممکن است در صورت ضعیف بودن مشکل ساز شود. برای ریکاوری هارد سوخته DVR میبایست ابتدا بعد از تست و یافتن ایراد قطعه سوخته را تعویض کرد و سپس اگر اطلاعات در دسترس بود اطلاعات را بازیابی کرد و اگر چنان چه دسترسی به اطلاعات مقدور نبود ، باید پروسه ریکاوری هارد را انجام داد. اگر چه به خاطر تنوع سیستم فایل هارد دوربین مدار بسته و همچنین الگوریتم های متفاوت کدگذاری (encryption) نحوه دسترسی به اطلاعات پیچیده و گاها مستلزم در اختیار داشتن تجهیزات خاص میباشد.اگر علت سوختن هارد dvr خرابی خود دستگاه باشد ، حتی پس از تعمیر هارد ، مجددا آسیب وارد میشود. بنابر این باید ابتدا منشا خرابی شناسایی شود و نسبت به رفع ایراد اقدامات لازم انجام پذیرد.
  3. از دیگر ایراد های فیزیکی موضوع بدسکتور هارد میباشد که میتواند دسترسی به اطلاعات را دچار مشکل کند. در برخی موارد که مشکل حاد باشد هارد DVR شناسایی نمیشود ، در این حالت باید ابتدا توسط دستگاه تخصصی ایراد شناسایی نشدن هارد را برطرف نمود و سپس از هارد امیج گرفت بازیابی اطلاعات انجام شود. در بعضی موارد که حجم بدسکتور کمتر است ممکن است هارد دیسک دیتکت شود اما دسترسی به اطلاعات را نداشته باشیم و یا اطلاعات رویت شود اما امکان انتقال و یا مشاهده فیلم نداشته باشد. در چنین موارد شاید بتوان با کمک گرفتن از دستگاه صرفا فیلم در زمان مد نظر را بدون مشکل ریکاوری کرد ، در حالی که اگر برای خواندن این فایلها بدون تجهیزات تخصصی اصرار شود میتواند آسیب را جدی تر کند تا جایی که عمل بازیابی اطلاعات حتی در مراکز تخصصی را هم غیر ممکن سازد.
بازیابی اطلاعات هارد دوربین مداربسته | ریکاوری هارد DVR
بازیابی اطلاعات هارد دوربین مداربسته | ریکاوری هارد DVR

 

ریکاوری هارد دوربین مداربسته با مشکل لاجیکی؛

  1. ریکاوری هارد DVR فرمت شده: ابتدا میبایست به یک نکته بسیار مهم توجه کرد ، سیستم فایل هارد دوربین مداربسته مخصوص به خود آنهاست و مانند هارد کامپیوتر و لپ تاپ نمیتوان در ویندوز شناسایی شود ، بعلاوه به خاطر نحوه کدگذاری اطلاعات ، بازیابی اطلاعات هارد دوربین مداربسته توسط نرم افزار ریکاوری هارد امکان پذیر نیست و نیازمند تجهیزات تخصصی ریکاوری هارد DVR است. فرمت شدن هارد عموما به دو طریق انجام میشود که هرکدام روش های ریکاوری مخصوص به خود را دارند؛ ۱) فرمت شدن هارد توسط DVR: گاهی اوقات هارد دستگاه دوربین مداربسته ، عمدا یا سهوا بر روی دستگاه فرمت میشود که برای بازیابی اطلاعات این هارد ها باید ابتدا نوع سیستم فایل شناسایی شود و همچنین الگوریتم کدگذاری نیز مشخص گردد ، سپس توسط دستگاه مخصوص اقدام به ریکاوری هارد DVR نمود. توجه! حتما در نظر داشته باشید چون پس از فرمت هارد دستگاه دی وی آر به صورت خودکار اقدام به ضبط مجدد مینماید ، میبایست سریعا پروسه ضبط را متوقف کرد تا اطلاعات مجددا بازنویسی نشود.(over writing). در این حالت ما میتوانیم کلیه اطلاعات را بر اساس تاریخ و ساعت به مشتریان تحویل دهیم. ۲) فرمت شدن هارد دوربین مداربسته توسط دستگاه دیگر: یکی از اشتباهات شایعی که توسط مشتریان اتفاق میافتد ، نصب هارد دیسک بر روی دستگاه dvr دیگر است. مواردی همچون زمانی که دستگاه اصلی سوخته و یا هارد را شناسایی نمیکند. این عمل اساسا کار اشتباهی است بنا به دلایلی که اشاره شد یعنی تفاوت سیستم فایل دستگاه های دی وی آر با هم و الگوریتم های متفاوت در اینکریپشن. در این حالت ابتدا میبایست سیستم فایل دستگاه اصلی را پیدا کرد و سپس بر اساس آن پروسه ریکاوری هارد دوربین مداربسته را انجام داد.۳) فرمت شدن هارد دوربین مداربسته توسط کامپیوتر: متاسفانه گاهی اوقات دیده میشود کاربران برای مشاهده فایل های داخل هارد dvr اقدام به اتصال آن به یک کامپیوتر میکنند و عذر بدتر از گناه آنجایست که اعلام میکنند به خاطر مشاهده پیغام Not initialize اقدام به پارتیشن بندی و فرمت هارد dvr کرده اند. این عمل میتواند بسیار خطرناک باشد و احتمال بازیابی را کاهش دهد. اما باید بگوئیم نگران نباشید! لابراتوار هارد ایران با در اختیار داشتن تجهیزات تخصصی دیتا ریکاوری هارد دوربین مدار بسته میتواند از هارددیسک فرمت شده توسط کامپیوتر و تغییر فرمت شده اطلاعات مورد نظر را بازیابی کند.
  2. ریکاوری هارد dvr که دوباره ضبط کرده (بازنویسی شده): یکی از مهم ترین مشکلات کاربران دستگاه دوربین مداربسته ، نیاز به اطلاعات و فیلم های هارد در زمان گذشته است که در دسترس دستگاه نیست. مهم ترین سوال اینجاست که دوره ضبط دستگاه با توجه ظرفیت هارد موجود و تعداد دوربین ها چقدر هست؟ یعنی در یک دوره ، چند روز از اطلاعات در هارد موجود است؟ و اگر اطلاعات ما قبل نیاز باشد چگونه میتوان ریکاوری هارد را انجام داد؟ یعنی به طور مثال هارد با توجه به ظرفیتش و تعداد دوربین های متصل به دستگاه ۳۰ روز اطلاعات را نگه میدارد ، اما کاربر به اطلاعات ۴۰ روز قبل نیاز دارد. در چنین شرایطی عموما اعلام میشود هیچ راهکاری برای بازیابی اطلاعات هارد دی وی آر وجود ندارد، اما ما راهکارهایی برای ریکاوری چنین مواردی داریم! البته نمیتوان به صورت قطعی چنین موضوعی را عنوان کرد اما با توجه به الگوریتم های متفاوت بازنویسی dvr ، احتمال ریکاوری هارد وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *