تعمیر هارد اکسترنال ADATA | تعمیرات هارد دیسک ای دیتا | لابراتوار هارد ایران

تعمیر هارد دیسک اکسترنال adata ، تعمیر هارد اکسترنال ای دیتا و یا همان آدیتا در مرکز تخصصی تعمیرات لابراتوار هارد ایران
اگر چه تعمیر هارد در مورد برند های مختلف در عمل تفاوت زیادی ندارد اما چند مورد در تعمیر هارد اکسترنال adata وجود دارد که به تشریح آن ها خواهیم پرداخت:

نکته مهمی که باید به آن توجه نمود این است که ای دیتا برند هارد دیسک نیست و صرفا مربوط به شرکتی است که طراحی خاصی در مورد باکس های هارد اکسترنال دارد و قابلیت های مخصوصی را برای آنها در نظر گرفته است. پس در ابتدا باید فهمید که برند هارد دیسک داخلی این باکس چیست و نسبت به تعمیرات آن اقدام نمود.

تفاوت هارد اکسترنال ای دیتا (ADATA):

هارد اکسترنال ای دیتا را همانند دیگر هارد های اکسترنال در دو سایز کوچک و یا همان ۲.۵ اینچی و سایز بزرگ تر و یا همان ۳.۵ اینچی میبینیم. البته نوع کوچکتر و یا پاسپورتی آن طرفداران بیشتری را دارد و استقبال خیلی بیشتری از آن شده است. این مدل هارد های کوچکتر ADATA را در دو خانواده NH و HD میابیم. هارد های خانواده اچ دی مانند hd710 و یا hd720 علاقه مندان بیشتری را دارند و یکی از مهمترین دلایل آن قیمت مناسب تر این خانواده از هارد ای دیتا میباشد. اگر چه هر دو هارد را تحت عنوان هارد ضد ضربه ای دیتا میشناسیم اما ظاهر نسبتا جذاب تر و همچنین قیمت مقرون به صرفه تر آن باعث افزایش محبوبیت آنها شده است. به همین جهت ما به بررسی این خانواده میپردازیم.

تفاوت هارد HD710 با HD720 ای دیتا:

یکی از پرفروش ترین هارد اکسترنال کمپانی ای دیتا ، هارد اکسترنال ADATA HD710 Pro میباشد.
این محصول را تحت عنوان هارد ضد ضربه و ضد آب میشناسیم. در توضیحات تبلیغاتی از امکانات این هارد به مقاومت در برابر ضربه ،رطوبت و آب ، گرد و خاک ، سقوط از ارتفاع و … میتوان نام برد.
بنا به اظهار کمپانی این هارد دارای استاندارد IP68 میباشد و این به بدان معناست که این هارد قابلیت جلوگیری از نفوذ آب در عمق ۲متری به مدت شصت دقیقه را داراست. Adata 710 pro مجهز به سنسور ضد شوک (Anti shock) میباشد که در صورت بروز شوک عملیات انتقال دیتا متوقف میشود. همچنین رابط USB 3.1 باعث افزایش سرعت انتقال دیتا میباشد.
بر خلاف نظراتی که در مورد رنگ های متفاوت محافظ سیلیکونی اچ دی ۷۱۰ میشنویم، این تنوع رنگ صرفا به سلیقه افراد بر میگردد و از نظر فنی تفاوتی ندارد.مثلا در مورد HD710M Pro فقط ظاهر ارتشی آن جذابیت بیشتری دارد و در عمل تفاوت ندارد.

مقایسه هارد اکسترنال ای دیتا :

مدل ضد ضربه ضد آب آنتی شوک ظرفیت ها
HM900 – – *
HD710 pro * * *
HD725 * * *
HD720 * * *
HD830 * * *
HD700 * * *
HD680 * – *
HD330 ~ – *
HV300 – – *
HV320 – – *

هارد ضد ضربه adata از واقعیت تا شعار تبلیغاتی :

هارد ضد ضربه و ضد آب ای دیتا را همه مشتریان هارد اکسترنال شنیده اند و پیشنهاد وسوسه کننده ای است که توجه مشتریان را به خود جلب میکند ولی به خاطر هزینه بالاتر نسبت به هارد های معمولی دارد باعث میشود انتخاب نهایی مشتریان نباشد، اما نکته اصلی اینجاست که چه مقدار این موضوع واقعیت دارد و سوال اصلی اینجاست این اختلاف هزینه چقدر منطقی هست؟

در پاسخ میتوان گفت این عناوین که بیان شد صحیح هستند اما صرفا در مورد آزمایشاتی است که در محیط آزمایشگاهی انجام میشود ، یعنی نحوه ضربه و یا شیء که با هارد برخورد میکند بسیار مهم هستند. در ضمن این که این باکس از ضربه های خارجی به هارد اکسترنال محافظت میکنند ولی نمیتوانند مقاومتی در برابر ضربه های داخلی از مکانیک هارد داشته باشند. به عبارت دیگر میتوان گفت زمانی که هارد در حال کار هست فاصله هد و سطح پلاتر در حدود ۱۰۰ اتم است بعلاوه آنکه این دیسک با سرعت 5400rpm یا 7200rpm در حال چرخش و این هد با چنین فاصله ای در حال پرواز بر روی این دیسک هاست. حال پرسش اینجاست به نظر شما آیا یک باکس اصطلاحا ضد ضربه میتواند از اختلال پیش آمده در ساز و کار هارد جلوگیری کند؟

و اگر بر اساس تجربه صحبت کنیم میزان ورودی هارد اکسترنال ای دیتا در مقایسه با دیگر برند ها تفاوتی ندارد و البته میزان آسیب وارد شده به این هارد دیسک ها تفاوت آنچنانی با دیگر برند ها ندارد و عملا میتوان نتیجه‌گیری کرد که پرداخت هرینه بیشتر برای خرید هارد ضدضربه توجیه اقتصادی ندارد. آنچه واقعا در ایراد وارد شده به هارد دیسک مهم است نحوه استفاده استاندارد و یا غیر استاندارد از هارد میباشد.

تعمیر هارد اکسترنال ADATA ضربه خورده:

اگر چه با شنیدن نام هارد دیسک ای دیتا ناگهان عبارت ضد ضربه بودن به ذهن میرسد، اما به جرأت میتوان گفت ضربه خوردن و افتادن از دست مشتری یکی از دلایل اصلی خرابی هارد دیسک اکسترنال adata میباشد.
آنچه در مورد تعمیر هارد adata مهم هست برند هارد داخلی استفاده شده در باکس میباشد، اصولا در برهه زمانی مختلف این شرکت ار برند های مختلفی استفاده کرده است، اما تجربه ثابت کرده است که این کمپانی بیشتر از برندهای هارد توشیبا (Toshiba) و سیگیت (Seagate) استفاده میکند. بنابراین آنچه مهم است تعمیر هارد سیگیت و یا تعمیر هارد توشیبا به صورت تخصصی است که هر کدام را در مقالات جداگانه توضیح داده ایم.

در مراحل تعمیر هارد اکسترنال adata همان پروسه تعمیر هارد دیسک های برند های مختلف را باید طی کرد یعنی اگر چنانچه در اثر ضربه وارد شده هد هارد دچار مشکل شده و جراحی هارد لازم است میبایست هارد مشابه داخلی را یافت کرد و عملیات جراحی در محیط ایزوله یا همان کلین روم انجام شود.

تعمیر سوکت هارد اکسترنال ADATA:

تعویض سوکت هارد ای دیتا میبایست از هارد مشابه خود انجام شود، زیرا نحوه طراحی باکس هارد و جایگاه سوکت مختص همان برند است. خرابی سوکت هارد adata بسیار زیاد است و دلیل آن هم ضعف در طراحی این مدل هارد است. در این برند سوکت بسیار ظریف و شکننده است و اصلا مقاومت ندارد و در اثر تکان های موقع وصل کردن پورت Usb دچار مشکل میشود. تعمیر سوکت هارد ای دیتا اصلا کار صحیحی نیست چرا که به سرعت مجددا دچار مشکل میشود و میبایست تعویض گردد. اما نکته قابل توجه اینجاست که گاها دیده میشود. در اثر خرابی ‌سوکت خود هارد هم دچار مشکل شده و دیگر قابل استفاده نیستند و تعمیر هارد داخلی باید انجام بپذیرد. گاهی هم داستان وارونه است، یعنی خود هارد دیسک دچار مشکل شده و نیاز به تعمیر دارد اما مشتری فکر میکند سوکت هارد ایراد دارد.
البته نکته اینجاست که در صورت خرابی باکس adata میتوان باکس دیگری را جایگزین آن کرد به چند دلیل؛ یکی آنکه جعبه این هارد ها به جهت ضد آب بودن دچار نوار مخصوص و پلمپ میباشند که در صورت باز شدن دیگر به شکل اولیه خود برنمیگردند. ثانیا هارد adata بر خلاف برند Buffalo دارای کد گذاری خاصی نیست که تنها به رابط مخصوص خود به جهت decryption نیاز داشته باشند.

لابراتوار هارد ایران ؛ مرکز تخصصی تعمیر هارد ADATA با در اختیار داشتن تجهیزات حرفه ای به عنوان مجهز ترین مرکز آماده ارائه خدمات به مشتریان گرامی میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *